top of page

Wie is de Zwitser?

"De verhalenverteller werkt in een prachtige, oeroude traditie (...). Het is dan ook een niet kapot te krijgen vorm van vermaak, zeker in zijn geval.

 

Hij heeft humor, een goed geheugen en kan alles wat er gebeurd of gezegd wordt op het moment van vertellen naadloos inpassen in zijn verhaal.

 

Zijn kracht schuilt in een rijke woordenschat, veel fantasie en een paar gekke stemmetjes. Maar misschien het allerbelangrijkste voor een verteller is toch wel een meeslepende stem.

 

De Zwitser heeft zijn eigen, uitzonderlijke, smakelijke geluid: een sappig accent, een knapperige kruising tussen Zwitsers en Sallands, zoiets als knäckebröd met gruyère."

Schrijver Geert den Toom,

Na een bezoek aan een optreden van Bastiaan de Zwitser.

Bastiaan de Zwitser

Wie is Bastiaan?

Geboren en getogen in het land van Appelschietende Boeren werd ik met Pinkeltje en Pindakaas opgevoed, want mijn ouders kwamen uit het land van Vliegende Zeemannen.

Ondertussen woon ik al wat jaartjes in dit land der Kabouters en verdien ik mijn levensgeluk als vader van drie goden, als echtgenoot van mijn ware liefde en als verhalenverteller.

En nee, ik heet niet echt de Zwitser, ik ben een Zwitser en een Nederlander.

Maar vooral ben ik een verhalenverteller.

Sali zämme. Chömmed cho losse.

Curiculum Vitae

 

Opleiding

Bachelor of the Arts, Writing for Performance, HKU

Master Humanistiek (nog bezig)

 

Optredens op en voor: Alden Biesen, Festivent, Het Spoorwegmuseum, Archeon, Openluchtmuseum, Burgers Zoo, Prehistorisch dorp Eindhoven, Bibliotheek Breukelen, Castlefest, Elfia, Gluren bij de Buren Utrecht en Houten, Storytelling festival Amsterdam, Vuurol, Cultuur aan de Slinger, Restaurant Vroeg, Spelletjeswinkel Subcultures, Speel-o-theek de Steeg, Concordia Molen Ede, Kunst Centraal, Huis van Hilde, Storytrail, De Krachtfabriek Houten, Primarscholen in Utrecht, Houten, Amsterdam, Coevorden en Regio, Welcome to the Village Dance festival, Stichting Utrechts Landschap, Mezrab, Verpleeghuis Houtens Erf, een Halloween festival et alteri

bottom of page